неделя, 19 септември 2021 г.

Пълен шаш: Ето как чипираха 25-има нашенски антиваксъри тръгнали на гурбет със самолет

  

"Те са антиваксъри. 25 парчета "идиоти", би добавил главният държавен санитар доц. Ангел Кунчев", разказва Амелия Османова за Родопи24.

"Мои познати. Много яки в „анти“-то във Фейсбук. И в кафенето също.

Един обясняваше на „кифла“ как не бива да се ваксинира, докато не роди 3 деца!? Тя, горката, няма акъл едно да отгледа, а той 3 ѝ пожелава.

25-имата не „еб.ват“ коронавируса – нито прогнозите, нито противоепидемичните мерки, а като чуят някой да призовава към ваксиниране и страстно прегръщат стила "Христо Стоичков" – мамата това, мамата в друга поза, че и друг формат.

Уважавам мнението им. И не защото са мои познати, а защото за всеки средноинтелигентен човек е ясно, че категорични оценки за ваксините срещу COVID-19 могат да се дадат едва през 2024 година.
 
И тези мои познати 25 душмани на ваксинирането срещу коронавируса стават бамбашка хора, коренно променени, неузнаваеми Хомо сапиенс през 2021-ва, когато самолетите, с които летят към гурбета, кацнат във Франкфурт, Брюксел, Лондон…

Всеки от тях се оказва и с ваксинационен сертификат, и маски носят, и правилата за дистанция спазват, и лоша приказка срещу мерките в дадената държава не продумват.

Изглеждат като чипирани, без да са ги чипирали!

Всъщност, така е не само с ваксините. 

Тук карат колите си бързи, яростни и опасни, ама минат ли от другата страна на ГКПП "Калотина" и стават като пенсионирани германци. Ред и дисциплина, дисциплина и ред", споделя още Амелия.

Скъпа Амелия, бихме добавили ние. Тези метаморфози не са типични само за твоите приятели. Дължи се на това, че там където отиват има правила и всеки знае, че трябва да се спазват, заради общите интереси на цялото общество. Докато в България да се подчиняваш на правила се възприема като отнемане на свобода. Ето затова, там където отиват има просперитет, впрочем, затова отиват. А при нас, където повече обичаме свободата от правилата, нямаме такъв. Още не сме осъзнали, че законът и правилата са тези, които ще ни направят свободни. 

Новините от днес и със задна дата