четвъртък, 9 септември 2021 г.

След 20 години разкриха размяна на бебета в родилно отделение

 

Испанските здравни власти казаха, че човешка грешка е довела до размяната на две бебета в родилно отделение преди почти 20 години, след като едното от момичетата на по-късна възраст случайно открило чрез ДНК тест, че не е дъщеря на предполагаемите си родители, предаде Асошиейтед прес.

"Това е било човешка грешка и ние не сме могли да установим кой е виновен", заяви на пресконференция Сара Алба, здравен ръководител на автономната област Риоха.

"Системите тогава са били различни и не са били така компютризирани като сега", каза тя, уверявайки, че това не би могло да се случи отново.

Новородените били разменени през 2002 г., след като се родили с пет часа разлика помежду си в болница в Риоха. И двете бебета били в кувьоз.

Жената, която първа открила, че е била дадена на погрешни родители, сега е на 19 години и иска обезщетение от 3 милиона евро от местните здравни власти.

Алба направи изявлението, след като местният вестник "Риоха" съобщи за размяната днес.

Според изданието другата жена, която като бебе била дадена на погрешни родители, е уведомена за грешката.

По - голям убиец на бизнеса, от това правителство, не е имало никога досега! Фирмите са в шок от цените на тока, затварят предприятия, съкращават работници и служители!

Новините от днес и със задна дата