понеделник, 30 август 2021 г.

Мангъров поведе протест срещу COVID ваксините и ограничителните мерки

  

Противници на ваксинирането срещу Covid-19 и недоволни граждани от ограничителните мерки срещу коронавируса се събраха на протест в градинката пред Националния дворец на културата. Протестът започна в 16.30 часа, когато започнаха да се събират недоволни граждани, които в началото бяха около стотина души.

В него участват от партиите АБВ и  "Възраждане", както и неправителствени организации.

Демонстрантите твърдят, че ваксините са експериментални и настояват имунизираните да получават парично обезщетение, като настояват за среща със здравния министър. Исканията са още да не им се налагат задължителни ваксини и да не се стига до дискриминация и разделяне на ваксинирани и неваксинирани и това, което могат да ползват като обществени облаги. Недоволните се обявяват и против дистанционно обучение и носенето на маски. 

От АБВ обявиха, че ще обжалват заповедта, с която се дава право на търговски обекти да работят на пълен капацитет, ако служителите и посетителите са ваксинирани, преболедували или имат негативен PCR тест.

Един от водачите на протеста е доц. Атанас Мангъров, който на предишните избори се яви като кандидат-депутат от АБВ. По-рано той написа във Фейсбук:

"В понеделник (30.08) организираме мирно шествие срещу задължителното ваксиниране. Имунизирането трябва да е личен избор, а не фашизоидна риторика".

А ние се питаме, дали някой, някой ден ще даде под съд доц. Мангъров персонално, АБВ или Възраждане, които по най безцеремонен начин извличат предизборни дивиденти за сметка на здравето и живота на българите. И що за злощастна съдба имаме, че да преживяваме епидемия едновременно с избори. Президентът Радев използва епидемията, за да трупа политически капитал за себе си, а политическа, парламентарна, социална и икономическа разруха за държавата и българите. Сега тези продължават. Нима не си дадоха сметка колко хора, включително и млади си отидоха от този свят, само заради това, че с пропагандата удобна за тях, унищожават бдителността на хората и влияят на чувството им за самосъхранение. Ако продължаваме с изборите, може би, България ще остане без население. И Кацаров, вместо да бъде съден, бе произведен в министър! Що за народ сме ние?

Новините от днес и със задна дата