вторник, 31 август 2021 г.

Рекорден брой нови случаи на COVID-19 в Израел

 30 особености на живота в Израел, които ви правят непригодни за живеене във  всяка друга страна (3 част) | LifeStyle Framar.bg

Рекорден брой нови случаи на коронавирус - близо 11 000, бяха регистрирани през последното денонощие в Израел, съобщи днес министерството на здравеопазването, цитирано от Франс прес. Агенцията отбелязва, че това е станало точно преди началото на новата учебна година, съобщи SNN.

През последните седмици броят на новите случаи в страната не спира да нараства - поради разпространението на по-заразния вариант Делта, властите започнаха да поставят подсилващи дози ваксина. Не се съобщава обаче, за заразени със завършена ваксина.

В понеделник бе съобщено за над 9000 новозаразени, а днес - за 10 947. Това надхвърля рекорда от 18 януари - 10 118 нови случаи, посочи министерството, но допълни, че броят на тежко болните в страната малко е намалял.

Независимо от днешния рекорд израелското правителство реши да не отлага началото на новата учебна година за общо 2,4 милиона ученици, насрочено за утре. Премиерът Нафтали Бенет впрочем уточни, че училищният персонал, отказал ваксинация, ще трябва да представя негативни тестове два пъти седмично.

В Израел са ваксинирани с по две дози около 5,5 милиона души - към 60% от цялото население. Заразените са най - вероятно от средите на останалите 30% неваксинирани.

Новините от днес и със задна дата