вторник, 31 август 2021 г.

Оцелял след удар от мълния: Лекарите нарекоха белега ми целувката на Богородица

 

 

                               Снимка: bTV

Докоснат от мълния, но оцелял - Венелин Трайков се разминава по чудо със смъртта. Той е един от малкото късметлии, които оживяват след удар от мълния. Подобно на последния трагичен случай, Трайков е бил ударен на стадион.

"Този момент се превърна в разделителна линия в живота ми. Помня всичко до момента, в който ме удря мълнията", разказа той по bTV.

Инцидентът става на 14 юни 2007 г. следобед. Трайков казва, че благодарение на футбола е бил в добро физическо състояние и вероятно това е опазило живота му.

"В себе си имах едно дървено кръстче, осветено на Божи гроб. Носех го на врата си. След случая, известно време след това, го изгубих пак на стадиона и си казах, че кръстчето явно си е свършило работата", казва Трайков.

Той прекарва пет дни в кома в реанимацията в Перник. В епикризата му пише, че е бил без сърдечна и дихателна дейност. Близките му разказват, че е "бил обгорял и със стопена коса".

"Бил съм страшен за гледане, така ми казват", спомня си Трайков.

След необичайната случка той казва, че е открил отново вярата.

"По-силна е вярата ми. Вярвам, че има Господ и винаги почитам Богородица на всяка Голяма Богородица. На 15 август винаги ходя на черква", казва мъжът.

Според лекарите, които се грижили за него, Трайков е целунат от Богородица.

"Имах белег от изгаряне. Приличаше на целувка с червило и лекарите така го нарекоха - целувката на Богородица", разказва той.

Трайков вярва, че е станал по-добър човек след този инцидент.

"Вярвам в доброто. Имам страхотни приятели, които ми оказаха невероятна подкрепа след случая. Имам деца, прекрасна съпруга", споделя той.

Въпреки това Трайков винаги заобикаля мястото на инцидента. Пази и спортния екип, с който е бил в този ден - обгорял и на парчета.

"Чувствам се късметлия", казва той.

Новините от днес и със задна дата