петък, 20 август 2021 г.

Млад мъж изчисти и окоси градинката пред блока, съседите извикаха полиция

 

Млад мъж от Добрич, който се завръща след пет години от Германия, почисти и окоси градинката край блока, в който живее. За благодарност - съседи повикаха полиция.

Иван Георгиев се прибира в родния град миналата събота и още на следващия ден се заема да придаде по-приветлив вид на мястото, където живее. На този адрес има 64 апартамента.

"Реших да звънна на мой приятел, който има косачка да окосим задблоковото пространство и да изчистим боклуците, защото не беше приятна гледка. Всеки обича чистотата предполагам и мрази мизерията. И това, което виждам на запад и това, което виждам тук е коренно различно. Искам и ние да бъдем както са хората там", разказва Иван Георгиев пред Нова телевизия. 

Младежите окосяват тревата, която на места е над метър и събират 4 чувала с отпадъци.

"Около 14.10 приключихме с работата и след няма и десетина минути се появи полицейски автомобил. Искаха ми лична карта, при което обясниха, че има оплакване, заради шума. На мен ми стана както тъжно, така и смешно, защото не мисля, че проблемът беше толкова голям - за десетина минути. Инициативата, която решихме да направим мисля, че беше както за нас самите от блока, от другия блок, така и за самите преминаващи", споделя Иван.

Жалбата е подадена от съсед. "Евала му правя на момчето - никой не се хваща да чисти, а виждате какво става!", заяви Димитър Колев.

"Адмирации за Иван, понеже той човекът най-малкото се върна от Германия и не да отиде на море, а дойде и изчисти на нашите съседи блока и те на всичкото отгоре - подадоха жалба! Това е нещо нечувано за мен, пълен срам!", категоричен е Кристиян Станев.

Новините от днес и със задна дата