неделя, 8 август 2021 г.

Чудо става с имотите по Черноморието

Изключително голяма активност има в пазара на недвижими имоти. Интересът е към ваканционния сектор, където инвестицията се прави с цел имотът да бъде ползван за почивка целогодишно.

Предлаганите жилища в Созопол, вече са купени. Това коментира Диана Иванова, управител на агенция за недвижими имоти в Бургас пред БНР.

„Доста горещо е това лято и на пазара на недвижими имоти, както за цените, така и за сделките. Има голяма активност не само на пазара на градски имоти в Бургас - както за готови апартаменти, така и за всички проекти, които са в етап на строителство.

Това, което е изключително интересно е, че във ваканционния сектор - в Созопол, в Несебър, в района на Поморие, при комуникация с нотариалните кантори там можем да кажем, че има бум на имотни сделки, обясни тя.

При определянето на цените на жилищата има значение дали апартаментът и сградата са готови, ако е ново строителство.

От значение е и в какъв район са. За ваканционни имоти от затворен тип в комплекс, важно е нивото на поддръжка, обслужване и управление на имота.

Това, което най-много се котира e в диапазона от 800 до 1200 евро за квадратен метър. Има и сделки на по-високи цени, както и по-изгодни.

Малки апартаменти в не особено добре поддържани комплекси. Тази изгодност , която виждат клиентите ги провокира да купят жилище и в такива комплекси, посочи Иванова. 

Руснаците в момента са по-скоро в позицията на продавачи. Купувачите са ни основно българи, в редки случаи има и чужденци от Европейския съюз.

Затова казвам, че са основно българи, някои от тях живеят и работят в чужбина, но искат да си инвестират парите в България. това, което предпочитат клиентите е апартаментът да е завършен и да е с обзавеждане.

Има имоти в момента, които са на изключително изгодни цени. Причината е, че те са от вторичния пазар, не са ново строителство", допълни Диана Иванова.

Новините от днес и със задна дата