неделя, 18 юли 2021 г.

Борисов: ДПС играха за "Има такъв народ" на изборите (видео)

  

"Винаги сме казвали, че на тези избори има уйдорма. Цифрите го показват. ДПС играха за "Има такъв народ", заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг с Костадин Ангелов и Даниел Митов. 

Той цитира думи на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който заяви преди дни, че известен политик от близкото минало е купувал гласове от Враца, Монтана и Видин за партия с известен етнос.

"После на Рашков някой му дърпа спирачката рязко. Това е Радев. Интересно ми е да видя дали някоя медия ще отиде да види кой е този депутат който е купувал гласове", каза още Борисов.

"ДПС съвсем целенасочено е преливала гласове към "Има такъв народ" в Кърджали, Ардино, Джебел, Крумовград, Мадан, Рудозем. ДПС губи малко повече от 7000 гласа, а ИТН взимат близо 11 0000 гласа", заяви Даниел Митов от ГЕРБ. Той допълни, че след окончателния резултат на изборите и анализ става ясно, че общият брой на гласовете в България дава предимство и победа на ГЕРБ-СДС с близо 3000 гласа разлика.

По думите му за никого не е тайна, че предимството на ИТН дойде от чужбина.

Той припомни, че десетки кадри по райони от ГЕРБ са били разпитвани преди изборите.

"Защото навсякъде в смесените райони, в горските стопанства, където мюсюлманите намират прехрана, във ВиК-секторите всички назначения са направени от ДПС. Там, където не са имали достатъчно хора от БСП", уточни Борисов.

"Общият брой на гласовете дава победа на ГЕРБ-СДС в България преднина с близо 30000. Предимството за "Има такъв народ" дойде от чужбина", заяви Даниел Митов.

Големият брой секции в чужбина не само не е увеличил избирателната активност, а е създал възможност за купуване на гласове, допълни той.

Увеличила се е възможността да се контролира вота, имаме легитимни съмнения как се е упражнявал вота с машините, отбеляза Митов.

Прегледахме фактите и там, където ДПС губи гласове, същият брой ги печели "Има такъв народ". Ясно е, че ДПС съвсем целенасочено е преливало гласове към "Има такъв народ. ДПС губи 7 000, а ИТН печели близо 11 000 гласа, отбеляза още Митов.

В ромските общности е странна внезапната подкрепа на ИТН, допълни Митов.

По думите му президентът Румен Радев е срещу българската демокрация.

"Румен Радев се похвали, че служебният кабинет успешно демонтирал предишния. Служебният кабинет не може да си занимава с подобни неща. Нито един президент не си е позволявал да злоупотребява с Конституцията, както го прави Радев. Радев води война срещу част от българските граждани и срещу българската демокрация. Това е пагубно и той ще трябва да плати цена на предстоящите президентски избори", заяви Даниел Митов.

Бойко Борисов коментира и случая с Кацаров. По думите му истината ще излезе наяве.

"Изчегъртаха" Балтов, шефа на ямболската болница, на варненската болница " Св. Анна", шефове на COVID отделения. Дано не стигнат и до ВМА", заяви Борисов.

"Интересно развитие на ситуацията с министър Кацаров. В рамките на 3 дни си променя мнението няколко пъти - веднъж ходи на ски, друг път твърди,че е бил на контролен преглед и не е лежал в болницата. И на децата стана ясно, че той право на контролен преглед след 12 януари не е имал", каза бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов. По думите му заради спрения ваксинационен процес, българите са изложени на риск в края на есента.

"Г-н Кацаров, вие се провалихте", категоричен бе Ангелов.

На журналистически въпрос за това дали главният прокурор ще бъде освободен, Борисов заяви следното:

"Не се интересувам нито от Лозан Панов, нито от Иван Гешев. Това са си независими институции".

Според Борисов за ГЕРБ е най-добре служебното правителство да остане, тъй като то "ще потопи Румен Радев".

Новините от днес и със задна дата