неделя, 18 юли 2021 г.

България гони британците от евтиния Слънчев бряг

 

България забрани на британските туристи да влизат в страната, дни след като Великобритания добави страната към своя зелен списък.

Британското правителство обяви, че разширяването на зеления списък ще бъде в сила от 19 юли, съобщава „Сън“.

В същото време България добави Великобритания към своя червен списък, който ще е в сила на същия ден.

Жителите на страните от българския червен списък не могат да влизат в България, освен по изключение. Почивката не е наложителна причина. Здравният министър потвърди, че промените ще са в сила от 19 юли.

Британците, които са си резервирали почивки следващата седмица, ще трябва да се свържат с авиокомпаниите и туроператорите си, защото пътуванията няма да могат да се осъществят.

Страната е популярна сред семействата със своите пакетни почивки и „Слънчев бряг“ като евтина дестинация, отбелязва британското издание.

Забраната идва само ден след като Лондон обяви, че България, Хърватия, Хонконг и Тайван ще бъдат включени в зеления списък от следващата седмица. За сметка на това Балеарските острови бяха махнати от него и сега са в оранжевия списък, което означава, че пристигащите от там трябва да се подложат на 10-дневна карантина на Острова.

Влизащите във Великобритания, които са получили и двете дози от ваксината срещу Covid-19, могат да пропуснат карантината.

Новините от днес и със задна дата