вторник, 13 юли 2021 г.

В Бургас: Вижте как да се освободите от старите си мебели, а те да бъдат реновирани

 Вижте как да се освободите от старите си мебели, а те да бъдат реновирани

Ако имате стари мебели, които не са ви необходими, може лесно да се освободите от тях като заявите извозването им към Центъра за ремонт и подготовка за повторна употреба. Там ще им бъде даден нов живот, за да може след реновиране да бъдат използвани отново.

След направена заявка и определяне на ден за извозване, е необходимо само да оставите на определеното място вашите стари мебели. Можете да заявите извозването им безплатно чрез платформата https://www.greencity.bg/ или на телефони 0888 232 056 и 0888 457 020 – ОП „Чистота Еко“.

Специализираната платформа https://www.greencity.bg/ представлява пътеводител в сферата на разделното събиране на отпадъци. В нея ще откриете полезна информация като: интерактивна карта на видовете контейнери; информация за видовете отпадъци; данни, които показват в реално време количеството предадени отпадъци в мобилните центрове за разделно събиране; отговори на важни въпроси, свързани с видовете отпадъци.

Новата услуга на Община Бургас има за цел да реши един от проблемите с генерирането на отпадъци. Често при подновяване на обзавеждането в едно жилище неговите собственици просто изнасят старите мебели до контейнерите за смет. Сега тази практика ще бъде ограничена.

Центърът се създава по проект „Прилагане на модел за управление на едрогабаритни отпадъци от бита на територията на община Бургас“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г.

Новините от днес и със задна дата