петък, 18 юни 2021 г.

Москва ни подсказва, че на льотчика му е време да излети от президентството

  

 Руското посолство в България публикува подигравателен коментар по повод твърденията на отстранения шеф на Държавна агенция "Разузнаване" Атанас Атанасов, който заподозря дългата ръка на Москва в изгонването си. А откакто е изгонен, руското посолство в лицето на посланик Митрофанова не спира да прави оскърбителни, както за българските граждани, така и за българската държавност изявления.

Вчера Митрофанова прекрачи всякакво благоприличие с изявлението си в интервю, че се надява, че бъдещата власт в България няма да гони руски шпиони, все едно България е руска губерния и не им бе достатъчно, че 45 години ни третираха като крепостни селяни на СССР та това трябва да се случва и с европейска България. Самодоволно потриващата ръце Митрофанова си позволява подобни волности и нагъл език, тъй като си дава сметка, че протежето на Решетников и т.н. български президент няма да си помръдне пръста, за да защити интересите на държавата си и тези на българските граждани. А с поведението си, Митрофанова упорито продължава да ни натрапва, че това е факт. 

Преди това изпитвахме някакви съмнения, че българският президент е наистина български, сега обаче Митрофанова започна да ни повтаря почти ежедневно, че това не е вярно. С две думи, иска или не, ни подсказва, какво би се случило, ако властта в България продължава да бъде под влиянието на Румен Радев.  Москва може и да не иска, но вече направи достатъчно, за да ни подскаже, че на льотчика му е време да излети от президентството.

Публикуваме и днешната нагла изява на руското посолство в България, без никаква редакция!

"За пореден път ставаме свидетели на забавно поведение на загубили постове си български длъжностни лица, които обясняват своите оставки с нищо друго освен коварни интриги на «дългата ръка на Кремъл». Уважаеми господа, за какви ги мислете гражданите на България ако смятате, че в тези плоски клишета някой все още би могъл да повярва? Ако сте склонни да обвинявате в несполуките си руски спецслужби, удивително е как с толкова несериозен и непрофесионален подход изобщо успяхте да работите в такива важни за държава ведомства.

Що се отнася до вашата уж «успешна борба с руски шпиони», която съществува само в болните ви фантазии и безсъдържателни изявления в медии и се свежда към изгонване на дипломати от София и Москва, тук по-скоро става дума за героическата борба срещу здрав смисъл, в която еднозначно печелите.

Напомняме, че Русия е отговорен, равноправен и конструктивен партньор, който не се занимава с груба намеса във вътрешните работи /б.а. с изявленията си Митрофанова прави точно това / и с прокарване на своите интереси с помощ на съмнителни санкции. Стигаме до извода, че някои просто нямат смелост да признаят, че всички тези антируски нелепици не принасят на България нищо добро", четем във фейсбук страницата на посолството на Русия у нас и не очакваме, че президент или някой от външно министерство ще направи необходимото, за да стопира безпрецедентните изявления на руската тьотка.

Новините от днес и със задна дата