сряда, 23 юни 2021 г.

Владо Карамазов дари голяма сума пари на педиатрична болница

  

По неписано правило известните личности използват провокациите, като средство, което лесно насочва светлините на прожекторите към тях, привличайки всеобщото внимание. Жалкото в случая е, че те дори не се замислят как биха постигнали същия ефект, ако вместо това решат да сторят поне едно добро дело, което би имало много по-голяма стойност и значение дори от сто провокации.

Никой обаче не прави безкористните постъпки в търсене на слава, но когато те идват от страна на популярно име, то просто няма как да останат незабелязани. Точно както се случи с благородния жест на Владимир Карамазов, поставил неотдавна своята първа фотографска педиатрия. изложба, събраните средства от която дари на столична педиатрия.

Днес актьорът гостува в предаването "Тази сутрин" по bTV, където сподели, че в последните години желае да прави неща, които имат смисъл, затова е решил да проведе изложението с кауза, като с парите от 20-те му фотографии, някои от които вече имат международно признание, да осигури на Специализирана болница за активно лечение по детски болести "Проф. д-р Иван Митев" новата апаратура, от която се нуждае.

В ефир той призна, че в самото началото е бил скептично настроен, притеснявайки се какво би се случило, ако нито една от снимките му, запечатали детски лица, не се продаде, но в крайна сметка инициативата се е реализирала успешно. Така здравното заведение е получило сумата от 75 хил. лева и вече е закупило необходимото оборудване за лечение на най-малките си пациенти.

"Искам специално да му благодаря", каза д-р Благомир Здравков, който работи в медицинския център.

По време на гостуването си в сутрешния блок на телевизията, звездата от сериала "Дяволското гърло" обясни, че всяко едно от изображенията му разказва историята на човека, който е заснел, понеже като артист за него посланието има по-голямо значение, отколкото просто да създаде един красив кадър.

"Има страхотни деца в България. Аз съм се наел да ходя и да откривам хора и истории. За да заснема някого, първо влизам в неготово лично пространство, научавайки неговата история", разказа Карамазов.

В края на тази година работата на Владо привлече вниманието на престижното списание "Vogue", публикувало не една, а две негови фотографии на страниците си. Някогашният водещ на българското издание на риалитито "Survivor" все по-често застава зад обектива, а кадрите му биват високо оценени както от любители на фотографията, така и от най-големите специализирани сайтове и издания.

Новините от днес и със задна дата