петък, 18 юни 2021 г.

Седмокласниците решават задачи по вариант 1 на матурата по математика

  

По вариант 1 решават днес задачи седмокласниците на националното външно оценяване по математика. Изпитният вариант, от два възможни варианта, беше изтеглен преди минути в Министерството на образованието и науката.

Националното външно оценяване в седми клас започва в 9:00 часа. Повече от 111 000 ученици от седми и от десети клас се очаква да се явят днес на националното външно оценяване по математика. За десетокласниците не се тегли изпитен вариант.

Външното оценяване на седмокласниците по математика ще се състои в 1699 училища и се очаква на него да се явят над 59 800 ученици.

За първи път през тази година се проверяват знанията и в десети клас. Изпит ще има в 999 училища за над 51 600 ученици. Националното външно оценяване за десети клас започна в 8:00 часа.

Външното оценяване за десети клас продължава 90 минути, за които учениците трябва да решат 17 задачи. Изпитът за седми клас е 150 минути и за тях учениците ще решават 23 задачи.

На 16 юни се състоя националното външно оценяване по български език и литература за седми и десети клас. Срокът за обявяване на резултатите от всички изпити от националните външни оценявания е 28 юни.

Новините от днес и със задна дата