петък, 28 май 2021 г.

Бургаски деца от eко клуб „Сини изследователи” канят всички на съботно плажно почистване под наслов „Пластмасата събери и моретата спаси“

  Бургаски деца от eко клуб „Сини изследователи” канят всички на съботно плажно почистване под наслов „Пластмасата събери и моретата спаси“

Кампания за почистване на плажната ивица към кв."Сарафово" организират от Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади таланти, гр. Бургас. Инициативата е част от дейностите по проект „Прилагане на мерки за намаляване на морските отпадъци в Бургаския залив“ на програма ООСКП, финансирана от ФМ на ЕИП 2014-2021“, в който Фондацията си партнира с Община Бургас.

Младежите, участници в eко клуб „Сини изследователи“ по същия проект,  ще бъдат главните действащи лица в предстоящото почистване. „Зеленомислещите“ малчугани призовават всички, които обичат водата, грижат се за нашите морета и океани и пазят водното ни наследство, да се присъединят тази събота (29.05.2021г.) от 09:30 ч. точно след бариерата на плажа към кв. Сарафово. Организаторите са се погрижили да осигурят екосъобразни, биоразградими чували и ръкавици за всеки доброволец.

„Черно море е един затворен басейн и когато в него попадне боклук, остава там и циркулира, което води до нарушение на целия воден свят. С инициативата искаме да насочим вниманието на младежта към този проблем, а също да им покажем на практика, че решение винаги има. Да се грижим и пазим плажовете чисти и красиви е важна малка крачка за едно по-добро бъдеще, която всеки от нас трябва да направи“, коментира Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

Новините от днес и със задна дата