петък, 28 май 2021 г.

Остава хладно, с превалявания и в началото на юни

  

В следващите няколко дни до края на този месец и първите 2-3 дни на юни, времето остава неустойчиво, а температурите - под обичайните за периода.

Днес атмосферата ще остане неустойчива. На много места в централните и източни райони ще превали и прегърми. Ще остане хладно, с температури от 16-18 градуса по високите полета и на запад до все още около 25 в крайните източни райони. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. 

През нощта краткотрайни валежи все още ще има на места в Източна България, а над западната половина на страната облачността ще намалява до ясно време. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат от около 7 до 13 градуса.

През деня ще има променлива облачност, но слаби краткотрайни превалявания ще има само  на отделни места. Дневните температури ще бъдат от около 18 до 24 градуса.

В неделя облачността ще бъде значителна. Краткотрайни превалявания, предимно слаби, ще има на места предимно в южните райони. Минималните температури ще останат от около 8 до 13, а дневните от 18 до 24 градуса. 

В понеделник минималните температури ще бъдат от 7 до 13, а дневните от 17 до 23 градуса. Облачността ще остане променлива, често значителна и на места отново ще превали краткотраен дъжд. 

Във вторник остава хладно и неустойчиво, с краткотрайни превалявания на много места и минимални температури от 6 до 11 и дневни от 17 до 22 градуса. Вятърът ще бъде слаб, от изток. По-съществени валежи ще има локално на места в Рило-Родопската област.

В сряда и четвъртък остава неустойчиво, но температурите тръгват нагоре. През първия ден максималните ще достигнат 20 до 25, а в четвъртък от 21-22 до 27 градуса.

Повишението на температурите ще продължи и през втората половина на следващата седмица.

Новините от днес и със задна дата