четвъртък, 27 май 2021 г.

Тежка катастрофа на АМ "Тракия", трима загинаха, други трима са ранени

  

Тежка катастрофа е станала в 20:35 часа на АМ "Тракия" на 356-ия км непосредствено след пътен възел Българово в посока Бургас, съобщават от МВР Бургас. 

По неустановени да момента причини самостоятелно катастрофира  микробус "Хюндай" с бургаска регистрация, преобърнал се извън пътното платно по таван. Трима души са загинали, а двама са ранени. Един от пътниците в микробуса не е пострадал.

Към инцидента са били изпратени 4 линейки и екипи на полицията.

Пътуващите са работници, полагащи асфалт в Безмер, Ямболско, които се прибирали към Бургас. Загиналите са на 32,38 и 49 години, като последният е водач на микробуса.

Тримата оцелели в тежката катастрофа са откарани в шокова зала. Единият пострадал, на 50 години, е настанен в реанимация с опасност за живота, а останалите двама - 53-годишен с множество травми по тялото и 37-годишен с повърхностни общи контузии.

Магистралата не е затворена, тъй като автомобилът е извън обхвата на пътните платна. Извършва се оглед на местопроизшествието.

Поройният дъжд предизвика две верижни катастрофи и на столичното "Цариградско шосе", става ясно от публикации в социалните мрежи.

След 19:00 часа при болница "Света Анна" в лявата лента в посока "Орлов мост" се удрят 6 коли, съобщават очевидци. Една от тях е "Порше". До момента няма данни за пострадали.

В обратната посока преди алея "Яворов" е станала още една верижна катастрофа с 3 автомобила. 

При това произшествие също не се съобщава за пострадали.

Очевидците сигнализират, че няма никакво обозначение на катастрофите и е възможно да пострадат и други автомобили.

Новините от днес и със задна дата