петък, 28 май 2021 г.

След тежката катастрофа на "Тракия" - 2-ма са с опасност за живота, движението е напълно възстановено

  

                                      Снимка: bTV

Малко преди 2 часа тази нощ, когато приключи полицейският оглед, беше напълно възстановено движението по магистрала "Тракия" след тежката катастрофа снощи, съобщи bTV. При инцидента на 356-я километър в посока Бургас, малко след разклона за Българово, загинаха трима души, а други трима бяха тежко ранени.

Аутобанът не беше затворен, но движението се извършваше само в изпреварващата лента.

По все още неустановени причини микробус катастрофира и след като се удря в крайпътната лява мантинела, се преобръща извън пътното платно по таван. Основните версии са техническа неизправност или умора на шофьора.

Автомобилът е имал спирачен път около 10 м. По траекторията, отбелязана върху асфалтовото покритие, се вижда, че водачът е правил опити да овладее колата, съобщи местният сайт "Флагман".

От полицията уточниха, ще пътуващите са работници, които са полагали асфалт в базата Безмер край Ямбол и са се връщали към Бургас. 

Сред жертвите е шофьорът - 49-годишен мъж от Карнобат. Другите двама загинали са от бургаския квартал "Рудник“, на 32 и 38 години от Свети влас и село Дъбник.

Ранените са с множество травми. Двама от тях са с опасност за живота в реанимация, а третият е под наблюдение в отделението по неврохирургия на университетската болница в Бургас.

Новините от днес и със задна дата