събота, 8 май 2021 г.

"Зелените коридори" за ваксинации ще работят и след почивните дни

  

"Зелените коридори" за ваксинации ще работят и след почивните дни. Изчакването за ваксинация е минимално, има и избор на ваксини, показа репортерска проверка на БНТ.

В събота у нас пристигнаха 36 000 дози от ваксината на "Модерна", в понеделник идват още 270 хиляди от "Пфайзер".

В София вече няма опашки пред ваксинационните кабинети. Все пак потока от пациенти не спира през целия ден, а хората се радват , че не им се налага да чакат. След втората доза в "Пирогов" директно ти издават и ваксинационен сертификат.

В Благоевград в събота работеха три от общо седемте имунизационни пункта. Най-натоварен беше кабинетът, разположен в сградата на Регионалната здравна инспекция, където се ваксинираха около 50 души. "Който желае идва, правим каквато желае ваксина. Повечето предпочитат РНК ваксините", каза д-р Павлин Янкулски.

В неделя в Благоевград ще работят имунизационните кабинети в РЗИ и онкоболницата "Св. Мина", ваксини ще поставят също и в Банско, Разлог и Гоце Делчев.

В Пловдив в събота работеха 4 ваксинационни кабинета, но при много слаб интерес за разлика от първите дни. "Зелените коридори" в Града под тепетата продължават и в неделя в два дежурни кабинета.

Новините от днес и със задна дата