събота, 15 май 2021 г.

Чудото живот: Определена за аборт, родената 700 грама Криси бе спасена 2 пъти

 

Кристияна е само 2200 грама. Но вече е доказала, че е боец със силна воля. Воля за живот. Новороденото момиченце е живото доказателство, че чудеса се случват дори във времена, когато вярата отстъпва крачка назад пред отчаянието.

Кристияна е само на 108 дни, но за това кратко време животът ѝ е спасен цели два пъти. Един път, когато лекарите категорично казват, че тя трябва да бъде абортирана и втори път, когато поема първа глътка въздух едва в 25-та гестационна седмица от бременността на майка си Марина.

Калин и Марина Вътеви са от Пловдив. Те имат една дъщеричка и са в очакване на втората си рожба. Марина била бременна в 22 гестационна седмица, когато наблюдаващият бременността ѝ лекар установил пролабирал околоплоден мехур. Младата жена била насочена към една от големите болници в Пловдив, където лекарите констатирали, че бременността няма шанс и трябва да бъде прекъсната.

Бременната Марина е приета в болница, но буквално преди процедурата двамата със съпруга ѝ решават, че няма да се предадат и ще потърсят помощ, за да са сигурни, че наистина няма шанс за нероденото им дете.

Решават да се консултират с д-р Даниел Ставрев от АГ "Селена" в Пловдив. 

"Трябваше ни само малко надежда, за да се вкопчим в нея и да продължим да се борим за детето си. Тази безценна надежда ни даде д-р Ставрев, две изречения, които промениха живота ни“, разказва бащата на Криси – Калин.

Марина е хоспитализирана в лечебното заведение, където лекарите се борят в продължение на три седмици да задържат нероденото бебе колкото се може по-дълго в утробата. Защото всеки ден престой на бебето в утробата го доближава до шанса за живот.

След втората седмица обаче околоплодният мехур се пука окончателно и седмица по-късно на бял свят се появява Кристияна. С тегло от едва 700 грама роденото в 25-та гестационна седмица момиченце е настанено в интензивния неонатологичен сектор, където борбата за живота ѝ продължава.

Неонатолозите се борят 106 дни. И на 13 май малката героиня Кристияна е изписана. Тя тежи вече 2200 грама и е в отлично здраве.

Новините от днес и със задна дата