събота, 15 май 2021 г.

Четири се оказаха жертвите в смазаната от 2 ТИР-а кола, сред тях майка и дъщеря

  

                                 Снимка: Конкурент

Четири са жертвите на жестоката катастрофа, станала на международния път Е-79 в района на разклона за монтанското село Долна Вереница, а един мъж е ранен, съобщи в. "Конкурент".

Първоначално от Областната дирекция на МВР в Монтана съобщиха за трима загинали.

Инцидентът стана около 16.10 ч., когато ремаркето на ТИР с българска регистрация поднася на мокрия път и се завърта, като удря идващия в насрещното платно лек автомобил "Фолксваген Пасат". Зад колата обаче е имало друг тежкотоварен камион с турска регистрация, който я блъска и тя буквално е премазана между двата ТИР-а. Секунди по-късно в турския камион се удря и цистерна, превозваща нафта.

На място са загинали съпрузи от видинското село Ружинци - 62-годишен мъж и 59-годишна жена. Другите две жертви са майка и дъщеря от Белоградчик, които са на 46 и 22 години. Всички те пътували с лекия автомобил към Монтана. 

 

                                         Снимка: bTV

Водачът на камиона с турска регистрация е пострадал и е транспортиран в лечебно заведение.

"Удариха се пред мен и аз се ударих отзад. Валеше много дъжд. Няма несъобразена скорост, движех се бавно", каза Георги Цачев - шофьорът на цистерната, цитиран от Нова телевизия.

"Ако пътят беше по-широк нямаше да има всеки ден катастрофи. На този път миналата година имаше 2 катастрофи с жертви", коментира Росен Александров.

29-годишният шофьор на българския ТИР е задържан. Най-вероятно той не се е съобразил с ограничението от 60 км и е навлязъл в десен завой с по-висока скорост, а камионът му е станал неуправляем на мокрия асфалт.

Огледът на мястото на катастрофата продължи с часове. Образувано е досъдебно производство. 

Новините от днес и със задна дата