вторник, 27 април 2021 г.

Локдаунът в Турция няма да важи за туристите

 istock 

Ограниченията за излизане навън, въведени в Турция в рамките на локдауна, който ще влезе в сила от 29 април, няма да важат за чуждестранните туристи, съобщи турското министерство на вътрешните работи, цитирано от Анадолската агенция.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви снощи въвеждане на пълен локдаун от 19.00 часа на 29 април до 05.00 часа на 17 май в рамките на новите мерки в борбата с коронавируса. След заседание на правителството Ердоган изтъкна, че Турция трябва бързо да намали дневните случаи на коронавируса под 5000 на ден.

Освобождаването от ограниченията на комендантския час се отнася за чужденците, които се намират в нашата страна временно в рамките на туристическа дейност. Комендантският час обаче важи за чужденците, които имат разрешение за пребиваване в страната, се казва в циркуляр на министерството на вътрешните работи на Турция.

По време на локдауна хранителните магазини и пазарите ще работят от 10 ч. до 17 ч. от понеделник до събота. Гражданите ще могат да ги посещават само пеш.

Ще работят дежурни аптеки. Ресторантите ще предлагат само храна за вкъщи. Ресторантите в хотелите ще обслужват само гостите на хотела.

Новините от днес и със задна дата