събота, 6 март 2021 г.

Девойки от социален дом в пребиха зверски момиче

 

Две момчета са нанесли жесток побой в петък  на момиче от Центъра за настаняване от семеен тип в село Дрен, Радомирско, съобщава struma.bg.

Момичето и по-малката ѝ сестричка са настанени в Центъра преди няколко седмици, но над тях, според запознат източник се упражнявал тормоз  от останалите обитатели. Децата не успели да се впишат в колектива, а заради пакетче със семки по-голямото е бито от две момчета от центъра. От жестоките удари по лицето и тялото му има синини и охлузвания.

Според свидетел на инцидента двете сестрички са тормозени още от настаняването им, вземали им храната.

„Тя беше взела пакетче семки, което струва 1 лв. Набедиха я, че го е направила без разрешение.

След това започнаха да я удрят с юмруци по лицето и по тялото. Отделно това дете не може да се наяде от няколко дни, защото ѝ взимат храната“, разказа свидетелят на случката. По думите му  битото момиче е викало за помощ, но и служителка на дома не се отзовала.

Сигнал за инцидента е подаден в полицията. По случая се вземат мерки, момичетата ще бъдат преместени в друг център, а побойниците ще бъдат настанени в  интернат.

В събота никой от ръководството на центъра не отговаряше на телефона.  От селото твърдят, че между децата, настанени в центъра често имало скандали.

Новините от днес и със задна дата