сряда, 17 февруари 2021 г.

Заловиха опасен бандит, извършил убийство и грабеж

  

Окръжна прокуратура-Варна повдигна обвинение на 32-годишен мъж от село Рогачево, област Добрич, за грабеж придружен с убийство, извършен в условията на опасен рецидив, съобщиха от обвинението.

Предвиденото в закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, както и евентуална конфискация на цялото или част от имуществото. Обвиняемият е криминално проявен и е осъждан многократно.

На 14 февруари тази година тялото на жертвата било намерено в апартамент във варненския квартал „Владислав Варненчик“. След извършената аутопсия било установено, че смъртта на мъжа е настъпила в петък или събота, като същият е станал жертва на убийство.

Установени са също липсващи от дома му вещи, техника и други предмети. По случая било образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура във Варна.

Предприети са множество действия от разследващите органи в Областната дирекция на МВР в града в тясно сътрудничество с прокуратурата.


В резултат от незабавните оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието, както и част от вещите на жертвата. Разследването показва, че случаят се касае за извършен грабеж, придружен с убийство.

Към момента той е задържан за срок до 72 часа и предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо него „задържане под стража“.

Новините от днес и със задна дата