74-годишна жена е била убита по особено жесток начин от 36-годишната си дъщеря в жилището им в столичния жк "Христо Смирненски", съобщиха от прокуратурата.

Пенсионерката е била пребита до смърт, като са ѝ били нанесени множество удари с ръце и крака.

Сигналът за убийството е подаден на 11 февруари. От разпити на съседи се разбрало, че около обяд от апартамента на възрастната жена се чували викове и тропане, което продължило близо два часа.

От протокола за извършен оглед на трупа на убитата е видно, че по тялото ѝ имало множество кръвонасядания в областта на главата, гърдите, таза и раменете, както и двустранни фрактури на ребрата. Констатирано е било счупване на гръбначния стълб и разкъсване на черния дроб.

Първоначално дъщерята положила усилия да затрудни разкриването на извършеното от нея престъпно деяние, като се опитала да заблуди пристигналите на място правоохранителните органи относно действителните обстоятелства за случилото се.

В хода на разследването обаче са били събрани достатъчно доказателства за авторството на престъпното деяние. По дланите и ходилата на дъщерята са били установени кръвонасядания и петна от изсъхнала течност, наподобяваща кръв.

36-годишната жена е задържана и ѝ е повдигнато обвинение за умишлено убийство. 

По искане на Софийска градска прокуратура съдът е наложил постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Разследването продължава.