вторник, 2 февруари 2021 г.

Извънредна новина за Юлия, която бе убита от неизвестен шофьор край Созопол

 

От Окръжната прокуратура в Бургас са реагирали с отговор на запитване на Флагман какви са причините за ужасното положение, в което е поставено полусирачето на прегазената и убита миналото лято на пътя Юлия Ангелова.

Наблюдаващият досъдебното производство прокурор от Окръжна прокуратура заяви, че са изпратени кръвни проби за анализ в две съдебно-медицински лаборатории – в Бургас и във ВМА-София.

Резултатите са били предоставени на адвоката на загиналата жена и на застрахователя. Това е станало през ноември месец. От държавното обвинение отказаха да конкретизират резултатите. Юлия бе блъсната от кола, след като си е тръгнала от плажен бар в Созопол малко след полунощ през юли м.г.

Днес предиобед роднини на загиналата жена се оплакаха, че 9-годишното момиченце изплащало остатък от банков потребителски кредит и вече било дало 2 000 лева на застрахователя на този кредит, тъй като отказвал да изпълни ангажимента си и да погаси поради смърт дължимото към банката.

Застрахователят по кредита първоначално поискал от бащата на момиченцето, който има развод с майката, да се открие на името на детето банкова сметка.


После изпратил известие, че в тази сметка то, в качеството му на наследник на загиналата млада жена, трябва да превежда вноски до погасяване на остатък от кредит в размер на 27 хиляди лева. Причината да се предприеме такава процедура била липсата на експертиза за наличие на алкохол или /и/ в кръвта на прегазената и убита на пътя между Созопол и Приморско жена.

Юлия Ангелова беше прегазена през юли м.г. от шофьор, който избяга. Тя се прибирала пеша към бунгалото си на къмпинг Арапякъсно вечерта от плажен бар в Созопол.

Хванала такси от пиацата в Стария град, но после слязла заради високата сметка. Докато ходела в тъмното по главния път в посока Приморско, кола я блъснала и избягала. От МВР бързо откриха снимка от пътна камера на колата, която я е ударила. Шофьорът обаче се криеше.

След няколкомесечно разследване той бе открит и дори задържан за 24 часа, но пуснат без никакви обвинения заради липса на доказателства. Ангелова остави момиче на 9 г. полусираче. То е наследило както активите, така и пасивите на майка си. Жената има потребителски кредит с остатък от 27 000 лв.


Този кредит е имал застраховка, при която при смърт компанията погасява задължението в пълен размер.

Не е ясно защо се иска експертиза, тъй като Юлия е била пешеходец и дали е употребила алкохол, няма правни последици, смята бившият съпруг, който е експолицай. Детето е изплатило над 2000 лв., които са наследство от влог на майка ѝ.

Новините от днес и със задна дата