четвъртък, 18 февруари 2021 г.

Бургас загуби реаниматора д-р Петър Митков

 Скръбна вест! Бургас загуби реаниматора д-р Петър Митков

Един от най-добрите бургаски лекари – реаниматорът д-р Петър Митков от УМБАЛ „Дева Мария“ е починал преди няколко часа, съобщиха негови близки. Той е издъхнал след скоротечно онкологично заболяване, съобщи Флагман.бг.

Анестезиологът е бил на работа до преди три седмици, имал е леко неразположение, направил си е тест за коронавирус, тъй като през последните месеци бе в специализираното ковид отделение. Резултатът е бил отрицателен, но е диагностициран с тежко онкологично заболяване, което ни отне топ специалиста за по-малко от 20 дни.

Д-р Митков ни напуска на 58 години. Той е завършил медицина в Одеса, а след това придобива специалност „Детски болести“. В началото на кариерата си работи като детски лекар в Украйна. През 1998 година взема втора специалност – „Анестезиология и интензивно лечение“. До 2013 година е в СХБАЛ „Амброаз Паре“ в Сливен, а след това се присъединява към екипа на УМБАЛ „Дева Мария“.

Той бе изключителен специалист от най-високо ниво. Той е преминал през множество допълнителни курсове и следдипломни квалификации.

Поклонението ще е утре в 11 часа в Гробищния парк

Новините от днес и със задна дата