четвъртък, 11 февруари 2021 г.

Хампарцумян с гръмко предложение: Да убием К-19 в България по примера на Танзания

 

Другата седмица ще видим дали ще дойде третата вълна на К-19. Това, което се случва в Западна Европа, става след една седмица в България. Това заяви журналистът Емил Спахийски в предаването "Пресечна точка" по Нова тв.

"И с времето е така - в Западна Европа, когато има виелици, броим 5 дни и тук стават същите неща", добави той.

"Атина е изцяло блокирана. Ние никога не сме преживявали това да излизаме от вкъщи само със СМС или да сме осъдени на 10 г. затвор за нарушаване на противоепидемичните мерки. Знаете, че има нелегални кръчми, правят се нелегални партита, включително президентски...", каза Спахийски.

"Българинът продължава да не вярва, че има пандемия. Всички таксиджии категорично отричат, че има К-19.

Масово хората отричат ваксинацията. Докато над 70% от населението не се срещне с вируса, той няма да изчезне. Без ваксина и ПСР, ще се върнем към времена, които не искаме да си спомняме", уточни той.

Банкерът Левон Хампарцумян от своя страна заяви: "Трябва да купим време - чрез ваксинация или преболедуване. Това е непрекъснато състезание колкото се може по-бързо да се ваксинират повече хора или да преболедуват. Ако едното се забави, другото взима превес. Темповете на ваксинация у нас са много ниски сравнено с развитите страни".


"Независимо че разни хора се появяват и казват, че управляват кризата майсторски, кризата ни управлява нас и целия свят. Бавната ваксинация ще доведе до възможности на вируса да мутира и да стане по-невъзприемчив на ваксини.

Икономиката ще понесе това, което ние подготвим. Ако няма преболедували или ваксинирани, туристическият сезон няма да се случи, отново", добави той и уточни на шега, че другият вариант е да станем като Танзания и да отречем коронавируса.

Спахийски се намеси и заяви: "В Танзания К-19 им е като детска игра на фона на болестите, които съществуват там. Всеки втори има спин, малария и т.н... Там има огромна бедност, заради което човешкият живот не е с такава стойност".

Новините от днес и със задна дата