неделя, 31 януари 2021 г.

Автомобилен гигант проучва инвестиция в България / видео

 Автомобилен гигант проучва инвестиция в България - България | Vesti.bg

"Фолксваген" няма да строи нито в България, нито в Турция, но преди няколко дни получихме обаждане от международен консултант с интерес за инвестиция у нас на автомобилен гигант. Това разкри министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Той не каза коя е компанията, тъй като консултантите не ги разкриват веднага.

"95% от инвеститорите в България са готови да реинвестират и да разширяват дейността си. Оставаме в играта на по-сериозните инвестиционни интереси, като е възможно това да е от автомобилната индустрия", каза министърът на икономиката в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

"Трябва да продължим мерките към бизнеса за компенсации. Ние непрекъснато сме в контакт с министъра на здравеопазването и браншовите организации, ако има промяна в позицията за по-ранно отваряне, това ще стане ясно", каза Лъчезар Борисов.

"Разплащането по мярката за 24 лева продължава, за ноември и декември ангажиментът на държавата е изпълнен. Ако е имало забавяне, това е било системна грешка", уточни той.

"Нивото на безработицата е под 7% през изминалата година, сега е 7%, като това е едно от постиженията на правителството, имайки предвид какво е положението в останалите европейски страни", информира още Лъчезар Борисов.

Той увери, че банковият сектор стои изключително добре, с намалени печалби, но стабилни  и ще използват печалбите си за резерв.

"България приложи най-либералните мерки. Зимният туризъм работи, дори и с ограничения, докато в много страни в Европа това не е факт", заяви още Борисов.

Новините от днес и със задна дата