петък, 1 януари 2021 г.

Бургаски бизнесмен е пострадал при мелето край Димчево

  

Бургаският бизнесмен Величко Тачев е сред пострадалите в тежката катастрофа, която стана тази сутрин край с.Димчево и отне живота на 33-годишния Калоян Спасов, пише Флагман.бг. От няколко години той живее в бургаското село, където е изградил ферма за биволи.

Именно до нея стана катастрофата с белия Jeep. Все още не е известно кой е шофирал. Засега информацията е изключително оскъдна. Известно е, че Величко е откаран в болница и не е бил в състояние да бъде разпитан. Величко Тачев е популярно име в Бургас. Преди доста години, още като младеж, бе осъден за рекет и нанасяне на средна телесна повреда на продавач на дърва, когото Тачев и Теодор Тотков Георгиев изнудвали да плаща „такса“ за всеки продаден кубик. 

Впоследствие няма данни за друга криминална дейност. През ноември 2019 година, жена от Димчево, се оплака, че Тачев я пребил, защото направила забележка на работниците му да не минават през нейните имоти, но самият той отговори, че 62-годишната Димитринка Маринова, се опитвала „да измъкне пари от него и да го оплюе“. Тогава нямаше никакви други доказателства, освен твърденията на Маринова, че е извършен побой. 

В Бургас бе известно, че Тачев има сериозни интереси в животновъдството и земеделието. Припомняме, че неизясненият в този момент водач на джипа се е забил във фургон, който е използван от пазачите. Според полицията причината е несъобразена скорост, но каква е тя, предстои да се уточни.

Със сигурност, предвид състоянието на джипа, няма да е по-малка от 90-100 км/ч, което се е истинско самоубийство, защото пътят до там е кошмарен, увери се наш репортер. Преминаването оттам дори с 30-40 км е истинско изпитание. 

Единственият по-запазен участък е склонът, който води към биволската ферма. Малко след 14:30 часа започна отварянето на джипа, за да извадят тялото на Калоян, предава дежурният ни редактор. Служители на Четвърто РУП-Бургас и Пътна полиция приключиха с разпитите на свидетелите – работници на Тачев, които са подали сигнала на телефон 112. Той и другият човек в джипа са изхвърчали от купето, докато Калоян е останал заклещен. На двамата е взета проба за химичен анализ – за наркотици и алкохол, но резултатите още не са готови.

Новините от днес и със задна дата