неделя, 10 януари 2021 г.

Ники Кънчев разкри причината за внезапната смърт на светилото в кардиохирургията проф. Владимир Данов

  

Ники Кънчев е неутешим след смъртта на светилото в кардиохирургията проф. Владимир Данов. Той признава, че двамата са били близки приятели и разкрива, че по някаква нелепа ирония точно човекът, излекувал сърцата на десетки хора, е починал от сърдечна недостатъчност:

"Ирония на съдбата! От сърдечна недостатъчност тази нощ е починал един от най-брилятните ни сърдечни хирурзи професор Владимир Данов. Той е спасил хиляди човешки животи чрез имплантиране на сърдечни клапи, минимално инвазивни оперативни методи, протезитане и реконструкция на сърдечни клапи, осъществяване на аортокоронарни байпаси на биещо сърце, лечение на сърдечни тумори. 

Беше цар и в реконструктивна хирургия на гръдната аорта, хирургия на проводни и ритъмни нарушения, имплантиране на пейсмейкъри и кардиодефибрилатори за лечение на сърдечната недостатъчност, коригиране на вродени сърдечни пороци и още и още. 

Владо е носител на наградите „Доктор на Годината“, четирикратен носител на приза „Лекар, на който българите вярват“ и доктор Хонорис кауза. Шеф беше на Българския Кардиологичен институт. Беше и мой приятел. Бог да го прости!"

Новините от днес и със задна дата