понеделник, 11 януари 2021 г.

Обмисля се добавката за пенсионерите да се удължи

 МТСП 

Обмисля се, макар и да няма крайно решение все още, добавката за пенсионерите да бъде продължена във времето. Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

В момента решението е за до март месец включително. "Категорично помощта за пенсионерите е свързана със здравната криза, ще я има добавката, докато има такава криза.

Добавката не е свързана с изборите, това са обвинения, които открояват мисленето на нашите опоненти, които биха действали така", коментари Деница Сачева.
 
На този етап не е висок процентът на хората от домовете за възрастни и за хора с увреждания и деменция, които искат да се ваксинират - около 20% процента засега.

Деница Сачева трябва да се подобри още информационната кампания, а и предполага, че с течение на времето ще има промяна в тези проценти", посочи социалният министър.

Преди 31 януари няма да има разхлабване на мерките, изпълнителната власт има споразумение за това с Националния оперативен щаб. "Това, че имаме положителна тенденция, не бива да ни успокоява", заяви тя.


Тя добави, че безработицата в страната в момента е около 6.7% и категорично отхвърли обвиненията от страна на БСП, че служителите в агенцията по заетостта се опитват с действия и думи да отклонят граждани от това да се регистрират като безработни. Работата на служителите е да търсят и намират работа на хората, това че разпитват подробно гражданите е тяхно задължение, обясни Сачева.

Новините от днес и със задна дата