четвъртък, 14 януари 2021 г.

Трима пребиха и ограбиха 92-годишна жена и социалния ѝ асистент (ВИДЕО)

 

Снимка: МВР

Трима рецидивисти пребиха и ограбиха 92-годишна жена и мъжа, който се грижи за нея. Посегателството е извършено в шуменското село Велино. Извършителите са задържани само няколко часа след дръзкото престъпление, съобщи НОВА ТВ

Малко преди 03:00 ч. през нощта в сряда в къщата на 92-годишната баба Куля нахлуват няколко мъже. Освен възрастната жена там е бил и 61-годишният Величко Илиев, който се грижи за нея.

„Дойдоха, разбиха вратата, която беше заключена. Разбиха и другата врата и започнаха да ме бият. Искаха пари”, разказва Величко Илиев.

„Двама от извършителите, за които има доказателства, че са извършили деянието, са действали по време на извършването му в условията на опасен рецидив”, обясни Маргарита Георгиева, окръжен прокурор на Шумен.

За трима има доказателство, че са фактическите извършители на престъплението. Четвъртият е чакал отвън. Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Шумен.

27-годишният мъж е известен на полицията с кражби, обсебване, проникване в чуждо жилище, осъждан е 8 пъти, като освен за кражби има присъди за нанесена телесна повреда и грабеж на мъжка чанта. Брат му е автор на 11 кражби, телесна повреда по хулигански подбуди и унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

44-годишният шуменец е осъждан за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол над 1,2 промила и за присвояване на чужда движима вещ. В досието си 20-годишният мъж, роден в Бургас, адресно регистриран в Шумен, има регистрации за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, установяван е да управлява нерегистрирано по надлежния ред моторно превозно средство.

Директорът на областната дирекция и окръжният прокурор на Шумен се срещнаха с жертвите на грабежа.

Новините от днес и със задна дата