неделя, 13 декември 2020 г.

Кубрат Пулев хвърли голяма бомба за здравето си след нокаута от Джошуа

 LAP.bg

Кубрат Пулев обяви голяма тайна след загубата си от Антъни Джошуа след нокаут в деветия рунд на мача им за световните титли във версии WBA, WBO, IBF и IBO на сръхтежката категория в професионалния бокс.

В телевизионно изявление Кобрата разкри, че месец преди дългоочакваната битка е бил заразен с коронавирус и не е можел да тренира в продължение на три седмици.

"С COVID-19 и с три седмици без тренировки - толкова. Не се оправдавам, сам съм си виновен. Не желаех никой да разбира. Това е положението. Сега съм добре, всичко е супер", коментира Пулев.

Той обаче не е единственият, който е бил повален от COVID-19. В тежко състояние заради коронавирус в Германия се намира личният му треньор Ули Вегнер. Това е причината германският специалист да не пътува за Лондон. През ноември германския специалист пристигна у нас специално за подготовката със своя възпитаник на лагер във Варна.

Заразен е бил и физиотерапевтът на българина, едва вчера отрицателна проба в Лондон е дал промоутърът на Кобрата Ивайло Гоцев. Той е бил тестван при пристигането си в Лондон и заради положителна проба не е бил допуснат до "балона", в който боксьорите стояха изолирани до последно, а е останал затворен повече от седмица в хотелската си стая.

Освен това стана ясно, че в договора за срещата Пулев - Джошуа е била заложена клауза, изцяло във вреда на българския боксьор. Според нея, ако Кобрата се зарази с коронавирус преди мача и не оздравее до 12 декември, или се контузи по време на подготовката си, както се случи през 2017-а, то контрактът се прекратява, а двубоят пропада, без право да бъде отложен до пълното възстановяване на претендента.

Стана ясно, че три часа след края на битката Кобрата не е могъл да напусне залата, тъй като е бил изчакван да даде допинг проба пред екипите на Световната антидопингова агенция (WADA) и Британската антидопингова агенция (UKAD).

"Не знам кога въобще ще мога да си тръгна. Предстои ми да дам кръв и урина, а това - второто, мисля, че в този момент ще бъде много трудна задача", заяви Кобрата в същото изказване.

Пулев направи и кратка публикация във „Фейсбук“, с която благодари на всички за подкрепата преди и по време на мача срещу Антъни Джошуа.

"Обичам предизвикателствата, колкото и да е трудно! Това съм аз! Огромни благодарности за подкрепата на всички, които искаха и вярваха в победата!", написа Пулев в социалната мрежа.

Обичам предизвикателствата, колкото и да е трудно! Това съм аз! Огромни благодарности за подкрепата на всички, които искаха и вярваха в победата! 👊🏻🙂👊🏻 Снимки: LAP.bg

Публикувахте от Kubrat Pulev в Събота, 12 декември 2020 г.

Новините от днес и със задна дата