неделя, 22 ноември 2020 г.

Not Еnough Time... за всичко, което Майкъл Хътчинс искаше

  

Музиката винаги помни своите герои. Онези, които имат криле и знаят как да полетят. Онези, които винаги остават до теб, поне с песните си, онези, които знаят какво е да усещаш дявола в себе си, които поне веднъж в живота си са били "отнесени" от една истинска "Suicide Blonde". Онези, които знаят как да изчезнат - изведнъж. За тези хора обаче времето никога не е достатъчно и те оставят след себе си мистерия, неразгадана и до днес.

Такъв е и Майкъл Хърчинс - фронтменът на една от най-успешните австралийски банди в света INXS. Той е дързък, ексцентричен, необуздан. Той е чаровният злодей, пленил сърцата на жени като Хелена Кристенсен, Кайли Миноуг, Пола Йейтс. Той е сензация в музиката, сравняван е с Мик Джагър и Джим Морисън. Той е човекът, когото намират мъртъв преди 23 години на този ден в хотелската му стая, а обстоятелствата все още са загадка и много от хората, особено негови близки и приятели, отказват да повярват, че се е самоубил.

Майкъл е роден на 22 януари 1960 г. в Сидни, Австралия в семейството на Келанд и Патриша Хътчинс. Майка му е филмов и телевизионен гримьор. Майкъл е второто от общо трите деца в семейството. Израства в Хонг Конг, САЩ и Австралия. Често ходи с майка си на снимачната площадка и се запознава с много известни хора още като дете. Когато родителите му се разделят през 1976 г., Майкъл заминава с майка си за Америка за известно време, но после се връща в Австралия при баща си. Завършва гимназия в Сидни. В училище започва да свири в банди със свои приятели.

След завършването на гимназия заедно с няколко приятели, един от които е и неговият съученик Андрю Фарис, сформират групата "The Farriss Brothers". По-късно подписват договор, при условие че променят името на групата на INXS - отражение на начина им на живот - always in excess (винаги повече).

Първите им три албума имат нищожни продажби. Но албумът от 1984 г. - "The Swing", дебютира на първо място в Австралия и им носи както слава и популярност, така и големи печалби. През 1987 г. издават албума "Kick", който ги поставя на първото място и в американските музикални класации с хита "Need You Tonight". Милиони копия от този албум са продадени в целия свят.

Животът на Майкъл е меко казано екстремен и саморазрушителен. Включва много жени, алкохол, наркотици. След успеха на албума "Kick" групата започва да запада. Майкъл се опитва да започне кариера в киното, но първият му филм "Dogs in Space" от 1986 г. е изключително слаб. Следващият му филм "Frankenstein Unbound" от 1990 г. не успява да покаже таланта му, тъй като ролята му е много малка.

По това време професионалният, а и личният му живот са в разпад. Влюбва се в Пола Йейтс - съпругата на Боб Гелдоф, а после заживяват заедно, което се отразява зле на кариерата му.

През 1997 г. има среща с Майкъл Дъглас, за да използват песните му във филма "Face/Off" ("Лице назаем"). Хътчинс търси съвети от Майкъл Дъглас как да продължи да се снима в киното. Майкъл не може да понесе спада в кариерата си, още повече след неуспеха на следващия му албум "Elegantly Wasted", който излиза през април 1997 г.

Майкъл Хътчинс тръгва на турне с INXS, но на 22 ноември 1997 г. е открит мъртъв в стаята си в хотел "Ritz-Carlton" в Сидни, обесен на кожен колан.

Според някои източници се е обесил, според други следствието по случая е установило, че Хътчинс се е самоубил с алкохол, кокаин, Прозак и други лекарства, намерени в кръвта му.

Официалното съобщение гласи:

"Хътчинс умира вследствие на самоубийство."

Този случай обаче остава загадка и се появяват всякакви версии. Единственият неоспорим факт е, че на тази дата преди 23 години светът губи един от най-великите гласове в историята на музиката. 

Малко след смъртта на Майкъл излиза негов солов албум, в който Хътчинс има дует със своя добър приятел Боно от U2.

Боно е един от близките на Майкъл, които не вярват в теорията за самоубийството на музиканта, просто защото "той не е самоубийствен тип".

Michael And Paula : News Photo

Приятелката му Пола Йейтс така и не приема смъртта на любимия си и последните дни от живота си прекарва в медицински клиники. Намерена е мъртва на 18 септември 2000 година. Според официалните данни е починала от свръхдоза.

Има по - голяма сестра и брат, както и дъщъря от  Пола Йейтс, която се казва Тайгър Лили. Ник Кейв е кръстник на дъщеря му./Източник:дир.бг

Новините от днес и със задна дата