петък, 13 ноември 2020 г.

Карабинери арестуваха край Рим Любомир, който уби приятелката си и я наряза в куфар

  

Карабинерите от Чивитавекия до Рим задържаха 36-годишния Любомир Лозанов, който бе издирван от януари за убийството на Антония от Радомир. Тя бе открита нарязана на парчета в куфар, пише "Трафик".

Въпреки че италианските медии не съобщават имената на жертвата и на арестувания, в.“Кориере дела сера” публикува снимката на Антония. 

Разследването в Италия се водело от карабинерите на Ладисполи, до Рим, след като получили сигнал от Централната дирекция на криминалната полиция. Именно чрез нея станало ясно, че българинът се укривал по римското крайбрежие. Ладисполи се намира на 50 км северно от Рим и е известен като град, в който има голяма българска и румънска общност. Лозанов се укривал у приятели. 

Любимир Лозанов напуснал България 4 дни след изчезването на Антония през януари. Обяснил, че отива да търси по-добра работа. Младата жена е видяна последно на Ивановден в заведение край Радомир. Почти 10 месеца по-късно диви животни изровиха останките на Антония в храсти близо до реката между Радомир и с. Николаево. 

След заминаването Любомир не поддържал връзка с никого. Роднини на Антония го търсели, за да научат повече за раздялата им. Звънели на телефона му, писали и съобщения, отговор не получавали. Антония и Любомир били двойка от 4 години. Връзката била бурна, а скандали се зараждали без причина. “Не даваше да говори с други мъже и да работи, купи телефон на ваучер, за да не звъни на никого”, споделя приятелка на убитата жена. 

Десетки пъти 30-годишната Антония се заканвала да сложи край на сложните отношения, но бързо прощавала на мъжа, защото била много влюбена. Обяснявала, че въпреки шумните спорове след това се извинявали един на друг. Самият той също слагал край на връзката, но по-късно се събирали отново. 

След жесток побой Антония изпаднала в безсъзнание и се събудила в болница. Обмисляла дори да иска ограничителна заповед. След като открили останките на Антония, Любомир сам признал за престъплението пред баща си. Двамата решили да скрият трупа, като го натъпкали в куфар и го заровили под земята. 

Пред униформените възрастният мъж признал всичко и посочил къде е закопана Тони. Според близки Любомир вземал наркотици, от които ставал избухлив. Възможно е и те да са станали причина за последния скандал помежду им.

Новините от днес и със задна дата