събота, 7 ноември 2020 г.

Двама загинали и трима ранени при тежка катастрофа с автобус и джип

  

Тежка катастрофа е възникнала в Ботевградско, съобщи bTV. Злополуката е станала край село Литаково. Автобус и джип са се блъснали челно. Загинали са два души, а трима са ранени. Те са откарани в столичната болница "Св. Анна".

"Става въпрос за две жени на 54 г. и мъж на 64 г. (който е и шофьор на катастрофиралия автобус). Едната от пострадалите е в много тежко състояние, с нестабилна хемодинамика и реална опасност за живота. Другите двама все още се диагностицират, но предварителната информация е, че са без пряка опасност за живота", са съобщили за Dir.bg от лечебното заведение.

По първоначална информация джипът навлиза насрещно в платното на автобуса. При опит да избегне удара автобусът се забива в дърво.

Двамата пътуващи в джипа загиват на място, тежко ранен е шофьорът на другото превозно средство.

Има информация, че сред пострадалите има жена с тежка травма на главата.

Инцидентът е станал в 6.30 ч. Автобусът е връщал работниците от нощна смяна от заводите в Ботевград.

 

Изграден е обходен маршрут - в посока Враца - с. Гурково, Рашково, Люти дол, Ребърково; в посока София - Ребърково, Своге, Владо Тричков, Нови Искър.

На Ребърково са екипи на РУ-Мездра, които регулират движението и следят за спазването на обходния маршрут.Трета жертва взе тежкият сблъсък между джип и автобус, който стана тази сутрин край ботевградското село Лютаково, съобщиха от болница УМБАЛ "Св Анна" -София. Въпреки усилията на лекарите, почина една от пътничките в автобуса - 54-годишна жена, която беше приета в много тежко състояние.

Новините от днес и със задна дата