събота, 7 ноември 2020 г.

Дончев: Локдаун у нас би имало при увеличаване на броя на заразените и на смъртността

  

                        Архивна снимка: БТА

Локдаун у нас би имало при увеличаване на броя на заразените и на смъртността. Държавата успя да голяма степен да реорганизира болничната система. Правителството успява да управлява коронакризата, доколкото тя може да бъде управлявана.

Има редица доказателства за това. Колкото до капацитета на другите политически сили да управляват каквото и да било, това перманентно е под въпрос. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев пред БНТ.

"Изключително внимателно следим и какво правят другите държави, Има големи разлики с мерките, които бяха взимани напролет като тотален локдаун. Сега държавите предприемат избирателни мерки или локализирани, като се опитват да минат с минимум икономически щети през това препятствие. 

Опитваме се да правим същото - образно казано да се движим по ръба на бръснача. Дали има допълнителни други мерки, които могат да бъдат взети - да. Ескалиращи мерки, повишаване на контрола. Но считаме, че поне към днешен ден няма нужда те да бъдат предприемани, но при необходимост ще бъдат предприети", допълни той.

"Вече не се поставя въпроса за апарати и защитни средства. Сега сме много по-подготвени в сравнение с преди няколко месеца", уверен е вицепремиерът.

Новините от днес и със задна дата