неделя, 15 ноември 2020 г.

Преподавателка удря, скубе и обижда ученичка заради повредена врата (видео)

  

Преподавателка по български език от училище "Неофит Рилски" в разложкото село Горно Драглище е заснета как удря, скубе и обижда ученичка в класната стая заради повредена врата.

Клипчето, което най-вероятно е заснето от някое от останалите деца в класа, бе публикувано в социалните мрежи.

На кадрите се вижда как учителката, чието име е Райна Калоянова, крещи:"Ще те хвана за косата и ще те вейна там през вратата" и скубе вързаното на опашка момиче, което се опитва да се предпази от разгневената си преподавателка. В същото време друга преподавателка обижда ученичката, наричайки я "лайна*ка". 

"Видях клипът преди два часа. Много неприятно. Веднага се самосезирах и разговарях с госпожа Калоянова - която е учител по БЕЛ. Поканих я утре в 8 ч. да дойде в училището и да даде писмени обяснения. Утре след занятия ще бъде събран педагогическият и обществен съвет, етичната комисия към училището и ще разгледаме случая", заяви пред местния сайт "Инфомрежа" директорът на ОУ "Неофит Рилски" Бойчо Пукнев.

По думите му, ученичката, срещу която е насочена агресията на преподавателката, е в седми клас. Директорът я определи като арогантна, а родителите ѝ са привиквани няколко пъти в училище от класния ръководител, но не са взимали отношение по повод поведението на дъщеря си.

"Трябва да чуем и страната на ученичката, която е в седми клас. Учителката е с дългогодишен стаж, не съм го очаквал. Ще бъдат поканени и съучениците и другата учителка, която е извикала госпожа Калоянова, която е класна на момичето", добави Пукнев.

Той уточни, че инцидентът е станал по време на междучасие. Клипът не е заснет преди около 1-2 месеца, но учителката по БЕЛ е споделила, че не си спомня точно кога.

Не познавам г-жа Калоянова детайлно. Учуден съм от нейните действия, не съм го очаквал. Училището е малко, децата се познават, не съм имал проблеми досега, каза директорът, който ръководи школото от началото на годината.

Все пак той заяви, че не това е начинът за справяне с проблемите.

Новините от днес и със задна дата