неделя, 15 ноември 2020 г.

Мистерията с изчезналата Теодора от Бургас се задълбочава

  

Вече над 10 дни няма и следа от бургазлийката Теодора Бахлова. 47-годишната жена напуска дома си в морския град на 29 октомври и вече е обявена за общодържавно издирване, съобщава Нова телевизия. Какви са версиите по които работят криминалистите и възможно ли е Теодора да е жертва на отвличане или самоубийство?

На 29 октомври Теодора Бахлова напуска дома си на улица Оборище където живее с възрастната си майка. Около 16 часа хваща такси, което тръгва по булевард "Булаир", завива и спира. Теодора слиза и поема в посока, където по-късно охранителните камери я засичат да върви. Облечена в спортен клин и черна шушлекова горница, с раница и шапка. И следите и се губят. 24-часа по-късно възрастната ѝ майка сигнализира на внучката си за изчезването на Теодора. 22-годишната Християна живее в София, но незабавно се прибира в родния Бургас. 

Момичето е убедено, че майка ѝ е напуснала дома си за малко и е имала намерение да се прибере. Теодора Бахлова се е завърнала в Бургас само преди около месец, след дълго пребиваване в Лондон. Самолетният и билет за връщане в британската столица е бил за 1-ви ноември. Тя обаче не излита от България, а и до днес е в неизвестност. 

В родния си град Теодора е известна като бохем, като пробивен и борбен човек който успява с лекота да сключва множество сделки за имоти. До 2009-та година 46-годишната жена е успешен брокер на недвижими имоти, натрупва добро състояние и имоти. По-късно натрупва и дългове заради които банки и частни съдебни изпълнители започват да я притискат. Близките и обаче изключват версиите тя да се е укрила заради дългове или да е посегнала на живота си. 

Християна споделя че към този момент няма информация майка и да е имала връзка с мъж, да дължи пари на физическо лице или да е получавала заплахи. 22-годишното момиче е сигурно че майка и е жертва на отвличане. "Категорично смятам, че някой някъде я държи насила, ако въобще още е жива. Девет дни са твърде много, девет дни са ужасно много време в което няма никаква информация, нито къде е. 

Ако някой я държи да ми каже дали е жива, да ми даде някаква надежда", казва Християна Радоева. Тя вече е обиколила всички места в Бургас където може да е майка ѝ - в казина, заведения, офиси, домове на приятели. Тиражираните информации в социални мрежи и сайтове разстройват момичето. Тя отрича вероятността Теодора да е имала психически проблем или изчезването и да е плод на измамна схема. Приятели на Тедора, които пожелаха анонимност също отхвърлят вероятността борбената жена да е инсценирала отвличане или самоубийство. Бившият съпруг на Теодора с когото не поддържа отношение, също няма информация. 

По телефона той също отхвърли вероятността майката на дъщеря му да се е самоубила. Теодора била в лоши отношения и съдебни битки със собствената си сестра Таня. Семейството няма информация за фрапиращи конфликти с други лица. Криминалисти продължават с разследването, като до този момент не са открити данни за престъпление. До момента разследването сочи, че Теодора не е използвала банкова сметка, дебитна или кредитна карта, не е преминавала гранично-пропускателните пунктове на страната по вода, суша или въздух. 

Прегледани са и всички записи от охранителните камери в морската градина където Теодора не е уловена. Християна не търси майка си край морето и отхвърля вероятността случаят да прилича по нещо на този с трагично изчезналата преди години медицинска сестра Валя, на която морето изхвърли тялото край тетраподите два месеца след изчезването ѝ. Християна вярва, че Теодора е жива и отправя апел към всеки който я види, да подаде сигнал на спешния телефон или най-близкото управление на МВР.

Новините от днес и със задна дата