събота, 21 ноември 2020 г.

Блестящият тенор Камен Чанев се нуждае спешно от кръвна плазма

  

Спешно се търси реконвалесцентна кръвна плазма за световноизвестния оперен певец Камен Чанев. Това съобщиха негови близки във Фейсбук.

Камен Чанев е приет за лечение от COVID-19 в болницата в Стара Загора. Състоянието му се е влошило, поради което има нужда от преливане на кръвна плазма от преболедувал с кръвна група В+.

В момента, без съмнение, Камен Чанев е най-успешният български тенор с международна кариера. Който следи отблизо кариерата, му знае, че само в рамките на един сезон, броят на професионалните му ангажименти е огромен. Почти всяка седмица лети към различна точка от земното кълбо, за да дава наслада на публиката със своето изкуство. В последните години все по-често отделя време да зарадва и българските си почитатели.

Най-силното му оръжие на сцената е контрастът между неговата мащабна фигура и елегантното пеене, което изобилства от богатство на нюанси и тънки детайли. Не обича да парадира с това, което е постигнал. А то никак не е малко, щом един от най-популярните диригенти Рикардо Мути го определя като "най-добрия Фалстаф на нашето време".

Сега Камен Чанев има нужда от помощта на своите почитатели, за да може отново да го видим на сцената./impressio.dir.bg

 

Новините от днес и със задна дата