петък, 6 ноември 2020 г.

Има ли връзка изчезването на Бахлова с апетитен имот в Бургас

  

В тази разкошна сграда на ул. „Константин Фотинов” №37, в самото сърце на Бургас, построена върху наследствен имот и по проект на именития бургаски архитект Константин Коцев, се крие основен сегмент от разследването, по което би трябвало да се движат криминалистите от Първо РУ, пише Флагман бг.

Впрочем, тази стабилна и впечатляваща с качествени строителни материали сграда, се намира в непосредствена близост до полицейското управление, ангажирано с издирването на безследно изчезналата брокерка на недвижими имоти Теодора Бахлова, известна преди години като една от бързо забогателите местни бизнесдами. 

Последният човек, който е контактувал с нея в злополучния четвъртък, преди да се изгубят следите й, се казва Станимир. Той и негов съдружник от фирма в строителния бранш, с малко име Ангел, са познавали добре Бахлова – още отпреди икономическата криза, срутила сектора с недвижимите имоти през 2009 г. 

В годините преди кризата, Бахлова е реализирала баснословни печалби от сделки с недвижимости – както като служител в агенция „Адрес”, така и след като оглавява собствена фирма в същата област. Тя е инвестирала част от печалбите си именно в изграждането на тази сграда – имала е нюх към качествените проекти и локацията. Бахлова прави съдружие с въпросните двама бизнесмени Станимир и Ангел. Купуват парцела и разпределят помежду си кои части от сградата ще получи всеки един от тримата инвеститори. 

„Спомням си, че уговорката между тях бе госпожата да получи първия етаж и партера, за Станимир – втория етаж, а за Ангел – третия етаж. Над тази жилищна площ има прекрасни мезонети, които си имат собственици и към този момент. Впоследствие обаче започна кризата и плановете им се промениха. Продадоха втория жилищен етаж на бургаско семейство, което и сега си живее там, след това не знам как са преразпределили останалото”, каза арх. Константин Коцев. 

Според обитател на апартамент в сградата, с когото наш репортер разговаря днес, съдия-изпълнител е продал на търг първия етаж, той се е водел собственост на Теодора Бахлова. Купил го митничар. Към момента справка нв Имотния регистър сочи, че Бахлова няма никаква собственост върху недвижими имоти в Бургас. Майка ѝ Стоянка твърди пред наш репортер, че дъщеря ѝ притежава 6 дка на изхода на града до Метро, за които разказахме, че е имала планове да станат парцел на бъдещ частен хоспис, но тях вече ги няма. 83-годишната възрастна жена знае за имота на ул. „Константин Фотинов” №37, но само повърхностно, свързва го с дългове и банки. Нищо повече. 

Източникът, който живее в тази сграда, твърди, че партерният етаж, чиято площ се простира и в подземие, е отдаден под наем на школа по математика. Той се е водел също собственост на Бахлова, но е изкаран на публична продан. „ Аз плащам наема на агенция за недвижими имоти, където видях обявата и не знам кой е собственикът на този имот. Тук съм под наем от 1 година”, казва ръководителката на математическия клуб. 

Разговорът в четвъртък е бил свързан с банка, която посягала към прекрасния за търговски цели партер, заради необслужван кредит. Всички срокове били изтекли и било въпрос на дни апетитният имот с пазарна стойност около 400 хил. лева. да премине в ръцете на нов собственик. Публичната продан е обявена на 13 октомври с начална цена 175 144 лв. за 110,57 кв.м. Крайният срок е 13 ноември. На 16 ноември частният съдебен изпълнител Илко Бакалов трябва да обяви резултата.

Новините от днес и със задна дата