понеделник, 9 ноември 2020 г.

Глобиха бургаски бездомник с 600 лв. за неносене на маска

  

  Снимка: Скрийншот/БНТ

Бездомник в Бургас е бил глобен с 600 лева, затова че не е носил маска и е седял на пейка по време на извънредното положение през пролетта.

Два акта от по 300 лева са издадени на бездомника Данчо през април. Той е бил санкциониран, че седи на пейка, когато това бе забранено и че е без маска. "Наказателните постановления са му връчени преди дни, пред нашия офис", поясни пред БНР Асена Матеева от благотворителната организация "Каритас":

"Става въпрос за един и същи момент, в който той е бил без маска и е седял на пейка. Човекът е с умствена изостаналост, той е и с ТЕЛК, има и епилепсия. Той получава някаква пенсия, но тя стига само да си покрие лекарствата, защото, когато не ги пие, припада по улиците. 

Той е изключителен добряк, спазва правилата изцяло. Ако му бъде казано "Сложи си маската", както се случва, когато идва в нашия офис и му казваме "Данчо, сложи си маската, ако обичаш", винаги я слага", разказа Матеева.

От "Каритас" призоваха за юридическа помощ, актовете да бъдат обжалвани. Бургаски адвокат вече изрази желание да съдейства на глобения Данаил Костов.

Новините от днес и със задна дата