четвъртък, 12 ноември 2020 г.

Доц. Кунчев предупреди: Спрете веднага, тези лекарства няма да ви спасят от К-19!

  

"Предстоят дни, в които може да имаме занижаване на температурите, мъгли и заледявания. Ако това се случи, този коридор за възрастните ще бъде изместен следобед от 14 до 16 ч. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет здравният министър Костадин Ангелов.

"Ще осигурим отново 2 часа само за тези хора. Ако виждаме, че има струпване на възрастните хора, коридорът ще бъде разширен по време. Нека видим как действа тази мярка в момента", заяви д-р Ангелов. 

"Средната заболяемост в България достигна 518 на 100 000. България като страна едни с най-меките мерки успява да задържи заболяемост и смъртност около средната в Европа. Системата се справя. Продължава да върви кривата нагоре с 14 дневната заболяемост, същото е с 14-дневната смъртност", заяви от своя страна главният здравен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев. 

"Има два показателя, в които има някаква доза надежда. Седмичният брой тестове, който прави България, са над 1000 на 100 000, което ни поставя около средноевропейската цифра, което значи, че имаме основание да ситаме показателите за надеждни. Седмичната положителност на тестовете за първа седмица показва известно задържане или показва движение към плато, което поддържа същите цифри, каквито сме имали миналата седмица. Това е оптимистично", обобщи той. Той подчерта, че специфичните препарати като имат място за лечение на коронавирус само когато лекарят реши. 

"Нито хидроксихлорохина, нито ремдесивира, нито рековалесцентна плазма са специфични препрати за лечение на това заболяване. Закупуването на антибиотици и всякакъв други хранителни добавки е излишно и няма да ви предпази", категоричен бе доц. Кунчев и отново призова да спре презапасяването с лекарства и самолечението.

Новините от днес и със задна дата