понеделник, 30 ноември 2020 г.

Жестока драма: Кметът на Баните почина от К-19 месец след кончината на брат си близнак

  

Кметът на община Баните Милен Белчев почина в смолянската болница след лечение на коронавирус. 63-годишният Белчев се е лекувал от около една седмица в болницата. Преди дни обаче състоянието му се влошило и той е бил преместен в Отделението за анестезия и интензивно лечение (ОАИЛ), където е бил интубиран.

Белчев бе кмет за втори мандат на родопската община от ГЕРБ. Бил е три мандата общински съветник.

"Изказвам съболезнованията си на семейството и близките на Милен Белчев - кмет на община Баните. Скърбя за загубата на един голям приятел, отдаден на работата си кмет и преди всичко добър човек! Мир и покой на душата му!", написа в профила си във Фейсбук председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

В края на октомври в МБАЛ-Смолян след усложнения от Covid-19 почина и братът близнак на Милен - Невен Белчев, който бе кмет на родното си село Оряховец в продължение на 22 години.

През почивните дни новите случаи на COVID-19 в Смолянска област са 45, а 8 души са починали - по четирима мъже и жени на възраст от 45 до 81 г. По двама са от общините Баните, Чепеларе и Рудозем, по един от общините Доспат и Борино.

Новините от днес и със задна дата