неделя, 1 ноември 2020 г.

Покъртително: Известна българка разказа как сама лекува сина си от К-19 по телефона

  

Известната българска писателка Людмила Филипова сподели, че синът ѝ се бори с коронавируса и не понася инфекцията никак леко. Тя разказва на страницата си във Фейсбук, че той има висока температура. 

Ето какво споделя още тя: "Синът ми продължава да поддържа много висока температура. Контактните му лица са с Ковид от дни (както от класа му, така и близки роднини - още преди неговите симптоми). Неговият тест е отрицателен, но вероятно фалшиво отрицателен заради неправилно взимане (дърпаше се, заради неудобството и болката), или е взет твърде рано. Няма какво друго да е – сега друг вирус няма у нас., а и ние сме ваксинирани. Аз спазвам всички мерки с него, а и навсякъде: дистанция, маска винаги, дезинфекция и миене на ръце – засега безспорно помагат вече седмица, дори и със заразен вкъщи. 

Иначе, напълно сме се изолирали от месец – той ходеше само на училище. Подценилите мерките, които познавам са вече болни. Жестоко е да имаш болно дете с 38, 39С и да не си до него. Да не можеш да го прегърнеш. Да му оставяш храна пред вратата на стаята. Да говорите само по телефона и така да му даваш напътствия как да се лекува, какво да пие... Но ако и аз се разболея няма кой да се грижи за нас. Дори няма кой един чай да ни направи. Всичките ни близки са вече с Ковид и симптоми. 

Засега мерките, които спазвам са наистина работещи и аз все още съм напълно здрава. Слава Богу - за да пазарувам, готвя и да гледам детето и кучетата. Спазвайте ги, прости са, помагат. Но и гледам сега в статистиката, че има все повече починали от Ковид дори на 27г, 40+ и 50+ без придружаващи заболявания. 

Пазете се! Болниците също вече не смогват в цяла България. Аз още преди седмица кандидатствах за доброволец за тях към сайта на НОЩ. Още не са ме потърсили, но и в тази ситуация аз вече не мога да съм доброволец. Едва след като оздравее детето. Но моля ви – който може да помага – дори и само като се пазите! И пазите другите!"

Новините от днес и със задна дата