сряда, 11 ноември 2020 г.

Заразеният кмет на Черноморец със смразяващ разказ за К-19 след 2 седмици на системи

  

Кметът на Черноморец Росен Деспов е изпаднал в изключително тежко състояние, след като се зарази с Ковид-19 в края на миналия месец, съобщава Флагман.бг.

На 22 октомври стана ясно, че той е с коронавирус. Деспов се чувствал сравнително добре до 8-ия ден след диагностицирането си, след което състоянието му рязко се влошило. 

„Вдигнах висока температура – 39,5-39,6 градуса. Сринах се! Приеха ме в болница. Оказа, че имам двустранна пневмония, след което дните ми се сливат. Близо две седмици бях по цял ден на системи и кислород, нямам отчетливи спомени. Помня само, че не бях в състояние дори да говоря“, разказа Деспов. 

В понеделник той е изписан за домашно лечение, но възстановяването му ще бъде продължително. Деспов говори трудно и се задъхва. „Не знам как съм бил лекуван, просто в тази ситуация се доверих на лекарите от Белодробната болница в Бургас. Благодаря на целия екип, който се грижеше за мен“, допълни кметът на Черноморец. 

Съпругата на Росен Деспов също се е заразила, но е изкарала заболяването далеч по-леко от него. 

„Много се притесних за Росен, когото считам преди всичко за свой приятел. Състоянието му беше изключително тежко. Благодаря на д-р Георги Паздеров за съдействието, което ни оказа, както и на екипа в Белодробна болница, че направи всичко възможно, за да го спаси.“, каза от своя страна кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

Новините от днес и със задна дата