петък, 23 октомври 2020 г.

Форум събра HR експерти и представители на бизнеса в Индустриален парк – Бургас

 

"Община Бургас заделя най-много средства от бюджета си за образованието и наука. Как да бъдат привлечени точните кадри и да се изгради силен професионален екип?" - това бе темата на бизнес конференция, провела се днес в Индустриален и логистичен парк - Бургас.

В конферентната зала присъстваха областният управител Вълчо Чолаков, зам.-кметът на Бургас по бюджет и финанси Красимир Стойчев и представители на фирми, опериращи в парка.

Лектори бяха изключителни специалисти като Кирил Бораджиев, Нора Найденова, Мария Гюрова и проф. Теодор Седларски, които дадоха ценни съвети на представителите на бизнеса.

"Доволен съм, че днешният форум се занимава с толкова сериозен проблем. Много зависим от това с какви хора извършваме определена дейност. Знам го от личен опит - и в адвокатската ми работа, и в Областна администрация. Хубаво е да се обсъдят всички възможности, които да ни помогнат да намираме точните служители, да ги задържаме и развиваме. Община Бургас и държавата чрез редица дейности се опитват да създадат наличност от кадри, която да позволи подбор - иновативното училище "Ал.Г. Коджакафалията", ИТ гимназията, Морското училище, Механотехникума, примерите в тази насока са много", каза в началото на конференцията областният управител Вълчо Чолаков.

Зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев  подчерта, че един от основните фактори за привличане на инвеститори е качествената работна ръка.

"От дългия ми опит мога да кажа, че основният фактор на един инвеститор да избере определена дестинация, е човешкият потенциал. Заради това и Община Бургас заделя най-много средства от бюджета си за образованието и науката. Провеждаме и редица кампании. Една от тях е "Работа в Бургас", с която осигуряваме кадри на фирмите, друга е "Произведено в Бургас". Човешкият потенциал и образовани кадри благоприятстват да се развива бизнес с висока добавена стойност", заяви Красимир Стойчев.

Това е поредна инициатива на Индустриален и логистичен парк - Бургас, с която се прави опит за подобряване на бизнес климата в региона. Отдавна е известно, че само добра инфраструктура не е достатъчна, за да се изпълни един успешен бизнес проект. Заради това редовно се правят подобни форуми, с които се насърчава кариерното развитие, канят се именити лектори, които да дават ценни съвети.

"Основният двигател на всяка фирма са нейните квалифицирани и мотивирани за работа служители. Ние активно подкрепяме партньорите си в търсенето на подходящите хора за всяка област. Заради това сме поканили квалифицирани HR специалисти, които ще дадат най-ценните съвети и успешни стратегии в подбора на кадри", каза Георги Кузманов, изп. директор на Индустриален и логистичен парк - Бургас.

Още снимки

Новините от днес и със задна дата