понеделник, 19 октомври 2020 г.

Голяма драма с трупа на убитата в Майорка кърджалийка Хабибе

  

С кампания „Помогнете на семейството на Хабибе да я прибере у дома“ в цяла Европа събират средства, за да транспортират тялото на убитата кърджалийка в Испания. Необходими са 15 000 британски лири, като до този момент по сметката има постъпили 8 027 паунда.

„Ти донесе толкова много светлина и щастие, но си отиде от този свят по насилствен път, а ние не успяхме да ти помогнем.

 Надяваме се поне да успеем да помогнем да почиваш вечно там, където си била родена, и където са твоите близки и приятели“, посочват организаторите на кампанията, цитирани от rodopi24.blogspot.com. Събраните средства ще бъдат предадени на семейството на Хабибе И. за връщането на тялото й в Кърджали. 

Припомняме, че 36-годишната кърджалийка Хабибе Е.И. бе убита от приятеля си, 37-годишен испански гражданин, на бензиностанция в Палма де Майорка. След убийството, мъжът обърнал оръжието към себе си и се прострелял в главата. Хабибе беше известна в града край Арда с галеното „Хабчето“. 

"Беше едно красиво, много усмихнато, слънчево момиче от Кърджали", казва за Хабчето бивш неин колега от кърджалийско заведение. Приятелите на Хабибе апелират: Помогнете! Това може да направите ТУК.

Новините от днес и със задна дата