петък, 16 октомври 2020 г.

Страшен скандал в Поморие с евродепутатката Клеър Дейли, хулеща България ВИДЕО

  

В най-големия затворен комплекс в Поморие - Сънсет ризорт в 09:00 ч. трябваше да започне експертна среща по способа "Медиаторство" за разрешаване на частно-правния спор между собственици на апартаменти от Ирландия и инвеститорите на комплекса, съобщава "Флагман".

Курортното селище се състои от хотелска част и апартаменти, които са разпродадени на собственици от най-различни държави. 

Единствените, които създават проблеми от години, са ирландци, обединени в специфична общност, която от известно време се оглавява именно от евродепутата Клеър Дейли - от Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред. Тя днес е в България, за да се включи в протестните действия за свалянето на българското правителство и е срещу главния прокурор Иван Гешев.

Клеър включи в резолюцията за България в ЕП миналата седмица будещата недоумение констатация, че върховенството на закона у нас не е на нужното ниво в Поморие. Това постави кмета на града Иван Алексиев в ситуация вече седмица да пита защо Поморие се дава като пример в негативен план в един частен имотен спор. 

От години именно ирландците, които са останали около 300 души, не искат да заплащат годишната такса за поддръжка на общата инфраструктура, те са и в режим на етажна собственост. Дейли отказа да отговаря на журналисти, защото не очакваше да ѝ бъден поставен въпросът за конкретика на обвиненията ѝ към България, в частност в Поморие. 

Тя напусна залата, където я очакваха експерти от EVN, МРРБ, Общината и ръководството на Сънсет ризорт. В 09:00 ч. пристигна и кметът, който от вчера бе подготвил за нея въпроса дали самата тя или неин близък роднина има имот в Сънсет ризорт. В това време обаче обидената Клеър се намираше в апартамент на един от ирландците, обидена за това, че журналистите ѝ задават въпроси. Експертната среща към момента тече. Журналистическият коментар във видеото е на Катя Касабова.

Новините от днес и със задна дата