четвъртък, 15 октомври 2020 г.

Тежко остава състоянието на мъжа, който бе обявен за покойник в Сливен

  

                                     Снимка: БНР 

Тежко остава състоянието на мъжа, който бе обявен за покойник в Сливен. Това съобщи пред БТА д-р Юлия Бянкова, началник на отделението по реанимация в областната болница, където е бил настанен пациентът. 

Случаят, при който 72-годишен мъж е обявен за мъртъв, издаден му е бил смъртен акт и е приет от погребална агенция, е от 13 октомври. От погребалната агенция са открили признаци на живот у него и са алармирали "Спешна помощ".

По думите на д-р Бянкова, мъжът е в коматозно състояние, но вече реагира на волеви дразнения, опитва да отваря очи. Той е много слаб, с тежка хипогликемия, не се е хранил дълго време. В деня преди инцидента е трябвало да постъпи в отделението по гастроентерология във Военната болница в Сливен.

Очаква се да пристигнат негови роднини от чужбина.

Говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Ваня Белева каза пред репортер на БТА, че прокуратурата е била уведомена за образувано досъдебно производство, каквато е практиката при откриване на починал човек. В такива случаи производството е по чл. 115, за убийство. В конкретния случай, въпреки че човекът не е мъртъв, проверката ще продължи в хода на образуваното вече производство. 

Тепърва ще се изясняват фактите, на мястото са били екипи на пожарната, полицията и "Спешна помощ". Според прокурор Белева, която посочи, че не е имала подобен случай в практиката си, вероятно се касае за нарушаване на служебните задължения и грешка на медицинския екип.

Новините от днес и със задна дата